Een digitaal laboratorium?

De overheid vindt dat burgers en instellingen meer mediawijs moeten worden, waardoor ze in staat zijn actief te participeren in de samenleving met gebruik van nieuwe media.

Huis van de Mediawijsheid
Bibliotheken in Nederland hebben van de overheid een belangrijke rol gekregen om de burger mediawijs te maken. Ook bibliotheek Midden-Brabant pakt haar rol op door op te treden als Huis van de Mediawijsheid. Bibliotheken en media horen immers bij elkaar. Naast het toegankelijk maken en beschikbaar stellen van media neemt de bibliotheek ook de taak op om burgers te leren omgaan met media. Het betekent heel eenvoudig dat u weet hoe en welke media u kunt gebruiken. Uiteindelijk moet het er toe leiden dat u in staat bent de gevonden informatie te beoordelen op betrouwbaarheid.

Experimenteren
Bibliotheken moeten hiervoor een prikkelende mediaomgeving hebben. Wat zou u er van vinden als we in onze bibliotheek een fysieke ruimte zouden inrichten om u mediawijs te maken. Een ruimte waar pc's, ipads, ereaders, games, software enz. aanwezig zijn waarmee u naar hartelust kunt experimenteren. We zouden ter ondersteuning cursussen en workshops kunnen aanbieden om toepassingen uit te leggen.

Wat zou u in zo'n laboratorium willen zien?

0 reacties:

Een reactie posten

OVER.....

Mijn foto
Marja Heusschen
Webredacteur en Arbocoordinator bibliotheek Midden-Brabant/ Terborg/genealogie/geschiedenis
Mijn volledige profiel tonen

TWITTER, TWITTER

SHARE

EBSCO MASTERFILE

Zoek in Masterfile Elite
Voer uw zoekactie in en log vervolgens in met de barcode op uw BMB-bibliotheekkaart!

CATALOGUS BMB

ZOEKEN IN WORLDCAT

Zoek een item in bibliotheken bij u in de buurt:
WorldCat.org >>

WEBSITE BMB

LEESTIPS

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?Abonneer...

ARCHIEF

ZOEKEN