Beeld spraak verbinding

In de backoffice van onze bibliotheek is een proef uitgevoerd om onderling te communiceren via skype. Medewerkers van een aantal kleinere vestigingen konden op een aantal middagen via skype contact leggen met medewerkers in de centrale vestiging en support ontvangen. 

Beeldspraakverbinding
Het was niet zo zeer een proef om te meten welke, en hoeveel, vragen er gesteld zouden worden, als wel om te experimenteren met het fenomeen beeldspraak. Skype was een voor de hand liggende keuze: het is gratis, laagdrempelig en inmiddels bekend bij menigeen. Na wat aanloopproblemen werkte de techniek prima; medewerkers konden zonder enige moeite skype toepassen en contact met elkaar zoeken. Men vond het een prima vorm van communicatie.

Toekomst
Het zou zo maar kunnen dat in de toekomst in vestigingen of servicepunten van BMB de bibliotheek open is zonder dat er iemand aanwezig is in de frontoffice. Via een skypeverbinding zou u als klant toch met uw vragen bij een medewerker uit kunnen komen. Zou u dat willen? Hoe wilt u de interactie met de bibliotheek voor uw vragen online vorm geven: via mail, sms, chat, Twitter of via een beeldspraakverbinding zoals skype? Ik ben nieuwsgierig naar uw antwoord!

0 reacties:

Een reactie posten

OVER.....

Mijn foto
Marja Heusschen
Webredacteur en Arbocoordinator bibliotheek Midden-Brabant/ Terborg/genealogie/geschiedenis
Mijn volledige profiel tonen

TWITTER, TWITTER

SHARE

EBSCO MASTERFILE

Zoek in Masterfile Elite
Voer uw zoekactie in en log vervolgens in met de barcode op uw BMB-bibliotheekkaart!

CATALOGUS BMB

ZOEKEN IN WORLDCAT

Zoek een item in bibliotheken bij u in de buurt:
WorldCat.org >>

WEBSITE BMB

LEESTIPS

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?Abonneer...

ARCHIEF

ZOEKEN