Daar gaat ons imago!

De afdeling Innovatie van onze bibliotheek dingt mee naar de Bibliotheek Innovatie Prijs 2011. Deze week kwam het bericht dat we tot de 4 genomineerden behoren. Dat alleen is al een prestatie.

Imago
De inzending van BMB gaat over het imago van de bibliotheek en beschrijft een campagne rondom betrouwbaarheid. Jarenlang heeft de bibliotheek een tamelijk stoffig imago gehad, gepersonaliseerd door een vrouw van onbestendige leeftijd, met een grijs knotje en een bril op. Natuurlijk zijn we dat imago al lang kwijt, toch? Inmiddels staat de bibliotheek bekend als een betrouwbare bron van informatie. Maar is dat ook zo? Wat is tegenwoordig nog betrouwbaar? Zeg nou zelf, waarom heeft de bibliotheek een betrouwbaar imago als het merendeel van de collectie uit fictie bestaat?

Reliable Data
Het project heeft de titel 'Reliable Data' meegekregen; het innovatieve is de inzet van zelfspot als stijlmiddel. Dit moet ervoor zorgen dat het  bibliotheekwezen zijn stoffige imago voorgoed afschudt en het betrouwbare imago ondertussen behoudt. Het doel is om van betrouwbaarheid een trending topic te maken en dan vooral voor jongeren. Ambitieus? U mag het zeggen. Wat vindt u van het imago van de bibliotheek?

Komt u binnenkort een afbeelding zoals hier rechts tegen in een mupi, billboard, whatever, dan heeft onze inzending waarschijnlijk de hoofdprijs gescoord! In december wordt de uitslag bekend gemaakt; we houden u op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten

OVER.....

Mijn foto
Marja Heusschen
Webredacteur en Arbocoordinator bibliotheek Midden-Brabant/ Terborg/genealogie/geschiedenis
Mijn volledige profiel tonen

TWITTER, TWITTER

SHARE

EBSCO MASTERFILE

Zoek in Masterfile Elite
Voer uw zoekactie in en log vervolgens in met de barcode op uw BMB-bibliotheekkaart!

CATALOGUS BMB

ZOEKEN IN WORLDCAT

Zoek een item in bibliotheken bij u in de buurt:
WorldCat.org >>

WEBSITE BMB

LEESTIPS

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?Abonneer...

ARCHIEF

ZOEKEN