The Librarian

Afgelopen week was er een film op tv met als titel 'The Librarian'. Kunt u zich hierbij een flitsende film voorstellen? Toch is het zo; het een spektakelfilm a la Indiana Jones. En als ik iets niet associeer met bibliothecaris is het wel spektakel. In deze film wordt de antiheld de held; dat vind ik nou heel mooi voor het imago van de bibliothecaris :-).

Rollercoaster

Toch kan ik wel iets met de rollercoaster van gebeurtenissen die zich in de film afspelen. In de bibliotheekwereld gebeurt momenteel namelijk van alles. Ook in mijn bibliotheek, BMB. Niet alleen door de bezuinigingen die de gemeentes opleggen, maar ook door mooie toekomstplannen, zoals een verhuizing van de bibliotheek naar de Spoorzone. Verder worden onze vestigingen de komende jaren omgebouwd volgens een winkelconcept. Het moet het aantal leden en het aantal uitleningen weer laten stijgen. Dat vergt veel van de organisatie, en van de medewerkers. Een hele uitdaging! 

Toekomst

Toch kennen bibliotheken ook stijgende bezoekersaantallen. De bibliotheek is the place to be voor sociale contacten en het samenwerken voor werkstukken. De informatiespecialist, oftewel de bibliothecaris, speelt een belangrijke rol in de informatievoorziening van de burger. De digitalisering van de informatie gaat de bibliotheek niet verdringen volgens een recent artikel in de Groene Amsterdammer. 

Misschien dan toch nog ooit een film met als titel 'De Bibliothecaris'?



0 reacties:

Een reactie posten

OVER.....

Mijn foto
Marja Heusschen
Webredacteur en Arbocoordinator bibliotheek Midden-Brabant/ Terborg/genealogie/geschiedenis
Mijn volledige profiel tonen

TWITTER, TWITTER

SHARE

EBSCO MASTERFILE

Zoek in Masterfile Elite
Voer uw zoekactie in en log vervolgens in met de barcode op uw BMB-bibliotheekkaart!

CATALOGUS BMB

ZOEKEN IN WORLDCAT

Zoek een item in bibliotheken bij u in de buurt:
WorldCat.org >>

WEBSITE BMB

LEESTIPS

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?Abonneer...

ARCHIEF

ZOEKEN